Cypernsemestern del 2

När dröm blir till mardröm kunde kanske bloggrubriken varit. Inte alla semesterbilder ser ut som dessa.

Levi blev magsjuk efter ungefär halva resan. Han kräktes och kräktes en hel dag och en natt och när doktorn kom var han så uttorkad att han blev inlagd med dropp på sjukhuset i två dagar.


Dag två på sjukhuset hade han i alla fall piggat på sig lite grann och började så smått att äta igen.

Han blev jätteglad när syskonen kom, men orkade inte hålla sig vaken.

Lagom till att Levi piggade på sig blev Elliot sjuk. Även han blev inlagd och det var till största delen för att han skulle kunna hinna pigga på sig till flyget hem.

Efter ett tag insjuknade även Per och blev inlagd han också. Någonstans här insåg vi att vi troligen inte skulle hinna hem i tid.

Levi blev utskriven efter att ha lekt ett tag i lekrummet. Funkar fint även med droppställning!

Tjejerna i familjen höll sig friska och försökte hålla modet uppe.

När Per ringde och berättade att han och Elliot var på väg tillbaka till hotellet åkte jag in med Levi som fick ett litet bakslag igen. Han blev dock frisk efter en natt på sjukhuset och vi kunde återvända till hotellet och försöka bli hemskickade med närmaste plan.

Under väntan på besked lekte vi lite. Elina fick en ny kompis.

Härligt med friska barn igen!

Första förslag på hemresa var tisdag (idag alltså) från Cypern till Athen med mellanlandning på 3 timmar och därifrån till Riga med mellanlandning på 4 timmar och därifrån till Stockholm. Total restid 13 timmar. Efter lite modstulenhet hittade försäkringsbolaget ett bättre alternativ vilket innebar hemresa igår till Göteborg och från Göteborg till Stockholm senare på kvällen. Tack för det!

Glada miner när vi äntligen satt i taxin på väg till flygplatsen!


Levi somnade på Landvetter och vaknade i Alsike. 

Sammanfattningsvis var denna resa inte riktigt vad vi förväntat oss. Jag kommer aldrig att resa tillbaka till Cypern, om jag alls åker utomlands igen (återkommer när jag hunnit smälta intrycken lite). Vi fick jättebra hjälp av fritidsresor och SOS International (försäkringsbolaget som tar över från Folksam när man behöver hjälp utomlands). Även andra människor var väldigt snälla, hjälpsamma och förstående såsom läkaren på hotellet, taxichauffören (vi åkte med samma chaufför i skytteltrafik mellan sjukhus och hotell), hotellpersonal och städerskorna som bytte handdukar och sängkläder den dag det inte var städ, kabinpersonalen som bjöd på mat fast vi inte kunnat förboka den på flygresan hem, Swedavia som bjöd på extra parkeringsavgift och mina gulliga arbetskamrater som bodde på samma hotell och tog hand om Elina lite grann när hon ville vara ute och leka när övriga var inne med sjuklingarna. Tack snälla allihopa!

Kommentarer

Populära inlägg