Tre små pussgurkor!

Elliot har fullt upp med sina nationella prov som håller på under fem veckor. Just nu är det svenska som gäller och sedan blir det matte. Det är kul att få höra vad proven handlar om och att Elliot tycker att det går bra. När han inte är i skolan läser han Harry Potter-böckerna. Han är just nu inne på bok nr 5! Han är absolut okontaktbar när han läser och även om han är hemma känns det som om jag knappt har sett honom en del dagar då han kan läsa timmar i sträck. Han gillar att umgås med sina två bästa kompisar och då är de gärna ute eller spelar tevespel. Elliots klass samlar just nu pengar till en klassresa så Elliot har dessutom varit ute som kakförsäljare, vilket han tycker är superkul. Hojta om ni vill köpa en kakburk (50 kr/st)! På lördagar gillar Elliot, och är riktigt duktig på, att dansa hiphop. Detta var det praktiska som händer i Elliots liv. Han är ju förstås så mycket mer än det praktiska. Han är en alldeles underbar son - snäll, smart (läser 4-6:ans matte) och supergullig. Han är otroligt snäll och hjälpsam med sina syskon (särskilt det yngsta) och han är väldigt ansvarsfull. Man kan lita på att han är en bra barnvakt när det behövs.

Elina går i förskoleklass som hon verkar gilla ganska bra, men hon är lite besviken över att hon inte får några läxor. (Jag avser att påminna henne om detta "problem" om några år.) Elina är en otroligt social tjej som inte vill vara ensam någon enda sekund av dygnet. Om hon får leker hon gärna med kompisar jämt, gärna olika kompisar varje dag (förutom några stående inslag). Funkar inte det leker hon med sina syskon. Elina sjunger i kör på onsdagar och är grymt besviken över att hon missar vårens uppträdande (då vi är på Cypern). Kören var verkligen rätt forum för henne som sjunger dagarna i ända! Elina går ju också på hiphop på lördagarna, men då hon är yngst i gruppen (blev mest praktiskt med samma danstid för båda storbarnen) tycker hon att det är lite svårt även om hon är väldigt duktig. Elina älskar att pyssla, rita och spela och hon gör det gärna tillsammans med sin lillebror som hon är ganska bra på att "styra". Elina är en liten sol som för det mesta strålar. Hon kan vända minsta motgång till något positivt, vilket är en fantastisk egenskap. Hon är dessutom söt och väldigt gosig.

Levi, allas vårt minsta lilla gull, är en liten gladlynt tromb som har fått en obändig vilja och kan tjata (mest om välling) tills öronen lossnar när han sätter den sidan till. Han går på dagis där han trivs och har hittat sin plats. Från och med hösten kommer han att byta till storbarnsavdelningen. Levi gillar att dansa, sjunga, spela, mysa, busa, äta, rita sina bokstäver, räkna på fingrarna, cykla, sparkcykla, åka utomlands (säger ofta att han vill till "Urkiet"), leka i lekparken, leka med sina storasyskon som är idolerna och sjusova. Han är omgärdad av så många som gillar honom så mycket att han alltid hittar en allierad när han känner sig orättvist behandlad (oftast Elina). Levi säger minst tjugo gånger per dag att han gillar och älskar människorna han omger sig med vilket är som balsam för själen. Levi är inte riktigt lika busig och livsfarlig som han var när han var mindre och han är för det mesta väldigt lätt att ha att göra med. Oftast gillar han att hitta på saker (även vanliga saker som att åka till affären), men ibland sätter han sig på tvären. Äntligen har vi varit första gången på barngympa, vilket Levi tyckte var väldigt kul!

Detta var en liten update om mina pussgurkor som jag älskar mest av allt i hela världen. Jag hade den största turen man kan ha som fick bli mina barns mamma!

Kommentarer

Populära inlägg