Ett råd på vägen (obs! ett gnällinlägg)

Om kommunen vill att jag ska sopsortera så har jag ett väldigt konkret råd till den: Töm sopsorteringskärlen lite oftare!! Jag vill gärna vara åtminstone lite miljömedveten (har för övrigt bara det att välja på och att potträna Elina och det verkar ju väldigt mycket jobbigare), men kommunen underlättar verkligen inte detta. Det är alltid fullt i pappersförpackningslådan och det gäller för övrigt Upplands Väsby kommun också (nu när jag ändå är i kängutdelningstagen). Här i Knivsta får man dessutom vara rädd att bli överfallen, då sopsorteringskärlen ligger lite avsides och utan belysning.

Jag måste också tjata om den här jäkla fobin jag har igen. Alltså vinterkräksjukefobin. Nu har den satt igång på allvar. Fobin alltså, hur det är med själva kräksjukan vet jag egenligen inte, fast jag har läst på facebook att några har magsjuka (borde för övrigt vara förbjudet att upplysa om sådant!). Jag har lust att isolera hela familjen fram till i vår, men förnuftet säger ju att detta inte är möjligt. Var kommer fobier ifrån och hur botar man dem? Jag vill ha konkreta tips omedelbums! Fast är det egentligen en fobi? Det är ju inget kul med vinterkräksjuka (det tycker väl ändå ingen?) och ska man inte skydda sig efter bästa förmåga (typ sprita av sina barn med jämna mellanrum och ha handskar och munskydd på affären och aldrig aldrig gå på offentliga toaletter mellan oktober och maj)? I alla fall var livet lättare när jag inte hade denna...rädsla (fobi eller inte fobi?) och jag vill ha tillbaka den känslan NU!! Jag kommer ihåg att jag och Elliot var på öppna förskolan när han var cirka ett år. Då kräktes en flicka där och jag tog hand om flickans lillebror medan mamman tog hand om flickan! Galna människa (jag alltså)! Min reaktion idag hade varit att ta mina barn under vardera armen och åka hem och dricka c-vitamin och duscha eller dylikt. Och aldrig återvända till öppna förskolan (vilken vi självklart inte går till nu i vinterkräksjuketider). Pust. Tips? Tips någon? Någon enda? Det enda positiva jag kan komma på med detta är att vi äter mycket mera fisk än tidigare (omega3 och sånt tjafs kan ju hjälpa) och att jag proppar i barnen frukt (c-vitamin är väl bra mot allt?). Varför finns vinterkräksjuka bara på vintern förresten?

Sedan en lista till blivande föräldrar. Detta är vad ni har att vänta er (förutom det man förstår själv, typ gränslös och villkorslös kärlek, vaknätter och ont i bröstvårtorna):
* Alla sjukdomar x 10.
* Hade man mycket att planera för tidigare, tänk även detta x 10.
* Packning när man reser x 10, ökar dessutom vid flera barn fast man inte tror att det är möjligt.
* Man gör allt på konstiga tider, typ storhandlar kl. 21.
* Plötsligt är fritid att storhandla eller bara gå ut med soporna.
* Det man gjorde ihop med sin partner gör man själv helt plötsligt.
* Hushållspapper. Innan förstod man inte varför det fanns, nu kan man inte begripa hur man skulle överleva utan.
* Vardagslyx är en dusch själv i fem minuter.

Kommentarer

Populära inlägg